Naša ponudba

Kavitacija in Barvna terapija

Kavitacija in Barvna terapija

Kaj je kavitacija

Kavitacija je postopek odstranjevanja maščobe iz problematičnih delov, kjer Vam z masiranjem in ultrazvokom razbijemo maščobne celice, ki se kasneje skozi krvni obtok absorbirajo in porabijo kot energija.

Je naraven, hiter, neboleč postopek oblikovanja telesa z nizkofrekvenčnim ultrazvokom in je varna alternativa kirurški liposukciji. Dokazano je, da nizka frekvenca deluje prevladujoče na vezno tkivo in maščobne membrane celic, tako da izgoreva maščobne kisline ( trigliceride ) nakopičene v celicah. Po domače: z masiranjem kože in maščobnega tkiva Vam na točno določeni globini v tkivu razbijemo maščobno tkivo v podkožju.

Tako Vam s pomočjo ultrazvoka učinkovito pomagamo v borbi proti trdovratnim maščobnim oblogam, celulitu in vaskulaciji tkiva. Postopek kavitacije se izvaja ročno in zagotavlja zelo dobre estetske rezultate pri:

  1. zmanjševanju nabiranja maščobe, ki je lokalizirana,
  2. zmanjševanju obsega telesa, 
  3. zmanjšanju celulita kakršnekoli oblike ali velikosti, 
  4. povečanju cirkulacije krvi
  5. povečanju hidracije krvi


Deli na katerih se izvaja kavitacija: boki, stegna ( jahalne hlače ), trebuh, zadnjica, notranja stran kolena, nadlaket in moške prsi. Poudariti moramo, aparat ni namenjen izgubi telesne teže, temveč zmanjševanju obsega telesa in oblikovanju telesa.Na žalost Vam nobena shujševalna dieta ali telesna vadba ne more prinesti takih rezultatov kot priporočeno 3-6 terapij kavitacije. Presenečeni boste kako enostavno je biti lep.

Vsako telo je umetnina in mi bomo poskrbeli, da postanete popolni.

 

Ob vsaki terapiji kavitacije boste lahko deležni tudi barvne terapije. Barvo si bomo po posvetu izbrali skupaj in od časa, ki nam ga boste posvetili potegnili čim več.

Pomen in vpliv barv

Barve imajo izredno subtilno učinkujejo na nas, tako da o njih zelo redko pomislimo. Barve nastanejo zaradi sončne svetlobe, ki ima osem barv v svojem spektru: rdeča, rumena, zelena, turkizna, modra, vijoličasta in rožnata (oz. mangeta, ki pa v bistvu sploh ni barva). So pa tudi oblika sevanja. Raziskovalci so začeli ugotavljati pomembnost barv pri zdravljenju različnih bolezni. Na primer - gledanje v modro barvo znižuje krvni pritisk, ker umiri avtonomen živčni sistem, nasprotno pa ga rdeča zviša. Vsaka barva je povezana z eno izmed sedmih čaker in vsaka ima svojo komplementarno barvo. Z eno barvo, ali pa s kombinacijo komplementarnih barv, lahko zdravimo neravnotežje v čakrah ali pa bolezni, ki so povezane s tistim predelom telesa.

Kako barve vplivajo na nas?

Fizično:
Pomirjujoče - zelena, svetlo-modra
Poživljajoče - oranžna
Spodbujevalno - rdeča
Emocionalno/čustveno:
Pomirjujoče - nebesno modra
Poživljajoče - barva breskve
Spodbujevalno - oranžna

Mentalno:
Pomirjujoče - indigo
Poživljajoče - smaragdno zelena
Spodbujevalno - rumena
Duhovno:
Pomirjujoče - modra
Poživljajoče - zlata
Spodbujevalno - vijolična, škrlatna

Rdeča - ojača življenjsko in spolno slo ter voljo. Vzpodbuja! Je element ognja.  Rdeče sevanje greje, kar vitalizira telo in mu daje energijo. Vzpodbuja živce in kri. Vzpodbuja delovanje čutil Z rdečo barvo lahko zdravimo anemijo, bronhialno astmo, bronhitis, enokrilni sistem (stres), apatijo, melanholijo, paralizo, pljučnico, TBC, zdravi debilnost in druge psihične abnormalnosti. Ne smemo jo uporabljati pri vročici, povišanem krvnem tlaku, vnetjih, nespečnosti, ter pri rdečelascih, pri osebah z divjim temperamentom in vzkipljivim značajem, pri osebah s psihičnimi motnjami.

Oranžna - se povezuje z čakro vranice, ki uravnava obtok in metabolizem. Vzpodbuja delovanje ščitnice in respiratornih procesov, toda deluje kot zaviralec parathyroidnih aktivnosti. Vibracije oranžne barve širijo pljuča, vzpodbuja srečo in zadovoljstvo. Uporablja se za zdravljenje depresije, prekomernega delovanja ščitnice, pri težavah s pljuči in ledvicami. Modra je njej komplementarna barva.  Lahko je uporabimo za zdravljenje astme, bronhitisa, prehlada, epilepsije, žolčnih kamnov, pri malignih in benignih tvorbah, prolapsov, tumorjev, revmi.
Preveč oranžne lahko deluje v obratni smeri. Moramo jo uravnotežiti z odtenki zelene in modre.

Rumena - je povezana z čakro pleksusa, ki skrbi za intelekt in razsodnost. Vzpodbuja mentalne sposobnosti, sposobnost koncentracije, deluje kot podpora. Uporablja se lahko za zdravljenje artritisa in revme. Dopolnjuje jo vijolična barva. Rumena aktivira motorično živčevje, mišicam daje energijo. Njeno pomanjkanje lahko delno ali pa popolnoma izključi čutenje in gibalno energijo. Ker je mešanica rdeče in zelene, uporabi polovico rdeče za moč, od zelene pa zmožnost popravljanja. Torej istočasno vzpodbuja delovanje celice in jo hkrati tudi popravlja. Vzpodbuja delovanje žolča. Lahko jo uporabimo za zdravljenje zaprtja, diabetesa, ekcemov, ledvic, jeter, slabe prebave, depresije in izmučenosti, paralize, revmatizma, vranice,... Ne sme se je uporabljati pri osebah z akutnim vnetjem, v deliriju, pri driski, vročici, nevralgiji, aritmiji.

Zelena - je barva srčne čakre, barva narave. Je najbolj dominantna na našem planetu. Uravnoteži našo energijo, lahko nam ojača senzibilnost in sočutje. Predstavlja čistost in harmonijo. Nas umirja, predvsem pri vnetnih procesih. Blaži živčevje. Je zelo zdravilna in gradi mišice, kosti in drugo tkivo. Njej komplementarna barva je magenta (rožnata).
Lahko je uporabimo za zdravljenje astme, bolečin v križu, prehlada, kolike, utrujenosti, težav s srcem, jeter, visokega krvnega pritiska, vzdražljivosti, laringitisa, malarije, bolezni živčevja, nevralgije, preobčutljivosti, sifilisa, razjed, spolnih bolezni. Ne sme se uporabljati za zdravljenje tumorjev in raka, saj spodbuja rast.

Modra - se povezuje z čakro grla, ki ima opravka z močjo volje in komunikacije. Je barva, ki umirja, dobra za zdravljenje nespečnosti. Odlična za izboljšanje verbalnih sposobnosti. Se dopolnjuje z oranžno. Modra barva pomirja, spodbuja kreativnost in zvedavost. Vzpodbuja metabolizem in vitalnost. Upočasni delovanje srca (dobra pri tahikardiji). Ima antiseptične in antibakterijske sposobnosti. Dobro deluje pri otroških boleznih. Zvišuje tlak, toda zdravi visok krvni pritisk, astmo, putiko in revmatizem. Zbuja intuicijo in lajša osamljenost, spodbuja umetniško kreativnost. Zdravi plešavost, trebuh, opekline, norice, kolero, koliko, drisko, grižo, epilepsijo, hidrofobijo, histerijo, nespečnost, laringitis, menstrualne bolečine, otroško paralizo, gonorejo, glavobol, kožo, zobe, oslovski kašelj, bolezni ledvic.Ne sme se uporabljati pri prehladu, paralizi, kroničnemu revmatizmu.Preveč modre lahko posameznika spremeni v hladno osebo.

Indigo - in druge temno modre barve so dinamično zdravilne barve tako na duhovni kot tudi na fizični ravni. Ojača limfni in imunski sistem. Odličen čistilec krvi in lahko pomaga pri razstrupljanju telesa. Moč združitve, očiščenja, zvišane zavesti.Bolniki lahko postanejo neobčutljivi na bolečino, ne da bi izgubili zavest. Zdi se, da lahko ta barva doseže take vibracije, da se posameznik povzdigne nad telo.Pomaga lahko pri zdravljenju vnetja slepiča, astme, bronhitisa, katarakta, delirij tremensa, gluhosti, norosti, težav s pljuči, krvavitvam iz nosu, bolezni nosu, obsedenosti, facialne paralize, angini, oslovskemu kašlju.
 Indigo barva lahko povzroči depresijo in občutek socialne izolacije. Uravnoteži ga lahko oranžna barva.

Vijolična - je barva kronske čakre, ki predstavlja energijo višjega uma. Vpliva na ves skelet in živčni sistem. Je zelo antiseptičen, čisti fizično in duhovno raven ter uravnava njuni energiji. Je učinkovita pri kancerogenih procesih. Bolj moder odtenek vijolične lahko pomaga pri artritisu. Vijolična barva pomaga telesu pri asimilaciji hranil in mineralov. Je barva plemenitosti, ponosa, spoštovanja do samega sebe, časti in upanja. Pomaga zdraviti mentalne nepravilnosti in nepravilnosti živčevja. Njej komplementarna je rumena barva.
Njene značilnosti so, da vzpodbuja delovanje vranice, olajša delovanje živčevja ter limfnega in srčno-žilnega sistema. Vijolična uravnoteži kalij in natrij v telesu. Vzpodbuja navdih in ponižnost. Sestavlja jo 50%modre in prav toliko rdeče, kar je ravnotežje fizičnega in duhovnega. Nadzoruje pretirano lakoto. S svojo inspiracijsko močjo nas pri meditaciji odpelje v pretekla življenja, predvsem v tista, ki so nam prizadela zdravje. Vijolična je vladar centra glave, ki se imenuje 'Lotos tisočerih venčnih listov'. Uporablja se za zdravljenje tegob z mehurjem, meningitisa, krčev, epilepsije, levkoderme, mentalnih bolezni, nevralgije, revme, išiasa, bolezni kože, tumorje. Preobilje te barve lahko zavre čustva, predvsem jezo.

Citronska - ker jo sestavljata tako zelena kot rumena, ima značilnosti obeh. Ima pomembno vlogo pri prebavi in delovanju leve polovice možganov. Najbolj učinkovita je pri mentalni stimulaciji. Stimulira možgane in odstranjuje morbidne ostanke. Ker sta zelena in rumena očiščevalni barvi, isto velja tudi za citronsko.

Turkizna - ni povezana z nobeno čakro. Ima čistilno moč, tako kot tudi zelena, hkrati pa blaži, tako kot modra. Najmočnejša barva pri izgradnji kostnega tkiva.
Pomembna pri respiratornem sistemu in ojača metabolizem. Lahko tudi umiri in olajša vnetje. Učinkovita pri akutni bolečini, astmi in bronhitisu, predvsem pri otrocih.

Magenta/rožnata - barva najvišjega reda, povezuje se z duhovnostjo in meditacijo. Je agens sprememb, za spremembe pri starih razvadah in obsesijah. Komplementarna je rumena barva.
Daje energijo adrenalnim žlezam, aktivnosti srca in reprodukcijskemu sistemu. Deluje kot diuretik, stabilizira čustva.

Ultravijolična - deluje na kri in tkivo v telesu tako kemično kot tudi antibakterijsko. Razgradi strupe bakterij in pomaga belim krvničkam pri njihovem delovanju. Vitamini A, B, C, D in E so podložni tej barvi. Pospešuje delovanje limf in cirkulacijo. Vzpodbuja simpatičen sistem ter zmanjšuje bolečine. Je odlična za srce in pljuča.