Naša ponudba

Endodermo (vakuumska) terapija obraza

Endodermo (vakuumska) terapija obraza

Endodermo terapija oziroma vakuumska terapija je terapija s podtlakom, s katero lahko preoblikujemo obraz tako, da zmanjšamo zabuhlost, podočnjake, kožo napnemo, prekrvavimo. Ker postopek izvajamo v smeri limfnih linij, spodbudimo tudi limfni obtok, s tem pa hitrejše odplavljanje odpadnih produktov.

Vakuumska metoda spodbuja naravne procese v koži, odpravlja odpadne produkte metabolizma, z njo delujemo na kožo, limfo in posredno na celo naše telo.

Med vrhnjico (epidermis) in usnjico (dermis) se nahaja bazalna membrana, ta je valovita, zato ima veliko površino, ki se z leti ravna, zato je koža bolj prepustna.

V dermisu je medceličnina, v kateri je veliko hranljivih snovi. Tukaj se zbirajo odpadne snovi, ki pridejo iz mikrocirkulacije ali kapilarnega sistema. V tem sloju se nahajajo tudi fibroblasti, ki proizvajajo kolagen in elastin.

Z endodermo terapijo vplivamo na prečiščevanje medceličnine. Pri tej metodi pride do raztezanja tkiva in na ta način do raztegovanja vseh struktur v njem. Tako pride do povečanja dotoka hrane in kisika v tkivo. Hkrati s tem raztegnemo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa.